We zijn al sinds 1952 gevestigd in Donkerbroek.

 • 1952

  In 1952 zette oprichter Klaas Friso de eerste stappen in het verzekeringswezen . In eerste instantie deed hij dit naast de werkzaamheden op de boerderij van zijn ouders. Al spoedig koos hij ervoor om zich geheel op zijn verzekeringskantoor te richten. Met hard werken gingen de zaken goed. Enkele malen werd een andere woning aangekocht, op een zeker moment met een heuse kantoorruimte. De tenaamstelling was voor de hand liggend: Assurantiekantoor K. Friso.

 • 1978

  In 1978 trad de oudste zoon, Simon, tot het bedrijf toe. Hij had inmiddels ervaring opgedaan bij een bank en een verzekeraar. De naam werd gewijzigd in Assurantie-en Adviesbureau Friso en Zoon. Na de voltooiing van zijn opleiding bleek ook de jongste zoon, Gerke, interesse te hebben in het verzekeringsvak. Hij deed in 1987 zijn intrede in het bedrijf.

 • 1994

  In 1994 besloot Klaas Friso definitief uit te treden; hij was inmiddels 65 jaar geworden. Zijn zoon Kees had inmiddels 11 jaar bij een tweetal verzekeringsmaats chappijen op diverse posities gewerkt en had wel oren naar deelname in het familiebedrijf. Vanaf 1994 wordt het bedrijf dan ook gerund door de drie zoons van oprichter Klaas Friso. De naam werd gewijzigd in Friso Assurantie-en Adviesbureau.

 • 1999

  Qua huisvesting werd in 1999 een belangrijke stap gezet. Het huidige kantoorpand op het adres Herenweg 3 is toen aangekocht waarmee ruimschoots werd voldaan aan de huidige eisen des tijds. Voldoende spreekruimtes, een prettige werkruimte en een goede representatie. Bovendien kunnen toekomstige uitbreidingen probleemloos in het pand worden gerealiseerd. De keuze om in Donkerbroek te blijven, is zeer bewust genomen; de centrale ligging en uitstekende bereikbaarheid waren daarbij van groot belang.

 • 2000's

  In de loop der jaren zijn diverse verzekeringskantoren in de wijde omtrek overgenomen. Tezamen met een jaarlijkse groei, veelal door mond- tot-mondreclame, is het kantoor inmiddels geworden tot een stevig gevestigde naam in de regio.

 • 2006

  In december 2006 is de naam van het bedrijf gewijzigd in: Friso Zekerheid.